Aromaty owocowe

aromaty owocwe produkcja

Naturalne aromaty owocowe produkowane przez spółkę Owoc Łącki Koncentraty powstają w procesie zagęszczania soków owocowych. Wytwarzamy aromaty z większości dostępnych w Polsce gatunków owoców (jabłka, gruszki, porzeczka, truskawka, malina, wiśnia, aronia, itp.), również w standardzie żywności ekologicznej.

Nasze aromaty nie zawierają żadnych dodatków, są produktem w 100% naturalnym, wydzielonym metodami destylacyjnymi z naturalnych soków owocowych. Wykorzystywane są przez producentów soków i napojów do odtwarzania pierwotnych właściwości sensorycznych produktów. Znajdują również zastosowanie jako dodatki smakowe lub zapachowe w przemyśle cukierniczym, winiarskim, kosmetycznym itp.

Produkt oferujemy luzem w autocysternach lub w opakowaniach jednostkowych. Nasi klienci najczęściej wybierają odbiór w autocysternach lub beczkach 200kg.

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszaru Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Operacja mająca na celu: "Wdrożenie innowacyjnego procesu i produktu, usprawnienie oczyszczania ścieków i wykorzystanie energii słonecznej" współfinansowania jest ze Środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania "WSparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.