Naturalne soki zagęszczone

Produkcja zagęszczonych soków owocowych i warzywnych stanowi główną działalność spółki Owoc Łącki Koncentraty.

Dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań technicznych i urządzeń wytwarzamy produkty o najwyższej jakości.

Przetwarzamy większość dostępnych w Polsce owoców (jabłka, gruszki, porzeczka, truskawka, malina, wiśnia, aronia, itp.), również w standardzie żywności ekologicznej.

Specjalizujemy się w selekcjonowaniu koncentratów jabłkowych pod względem barwy, czym wyróżniamy się spośród pozostałych producentów.

Nasze produkty szczególnie doceniane są przez tych Odbiorców, dla których barwa koncentratu stanowi istotny parametr.

Oferujemy koncentraty dedykowane do szczególnych zastosowań, jak produkcja napojów gazowanych typu APFEL SCHORLE czy koncentraty o bardzo wysokiej klarowności.

Produkt oferujemy luzem w autocysternach lub w opakowaniach jednostkowych. Nasi klienci najczęściej wybierają pakowanie aseptyczne w beczki 250kg, pakowanie w warunkach chłodniczych do paletopojemników typu IBS lub odbiór w autocysternach.

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszaru Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Operacja mająca na celu: "Wdrożenie innowacyjnego procesu i produktu, usprawnienie oczyszczania ścieków i wykorzystanie energii słonecznej" współfinansowania jest ze Środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania "WSparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.